Главная / Законодательство / Стаття 22. Державний контроль за якістю зерна та продуктів його переробки

Стаття 22. Державний контроль за якістю зерна та продуктів його переробки

Основними напрямами здійснення державного контролю за якістю зерна є:

захист прав суб'єктів ринку зерна та споживачів щодо їх забезпечення зерном та продуктами його переробки, якість яких відповідає вимогам нормативно-правових актів, фітосанітарних і ветеринарно-санітарних;

{Абзац другий частини першої статті 22 із змінами, внесеними згідно із Законом № 124-IX від 20.09.2019 }

встановлення показників якості зерна та продуктів його переробки, методик оцінки їх якості, ведення кількісно-якісного обліку зерна та продуктів його переробки на зернових та зернопереробних підприємствах усіх форм власності;

{Абзац третій частини першої статті 22 із змінами, внесеними згідно із Законом № 5462-VI від 16.10.2012 }

акредитація лабораторій, що здійснюють визначення якості зерна та продуктів його переробки;

{Абзац п'ятий частини першої статті 22 виключено на підставі Закону № 1193-VII від 09.04.2014 }

інші напрями, передбачені нормативно-правовими актами.

Державний контроль за якістю зерна та продуктів його переробки покладається на центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері нагляду (контролю) в агропромисловому комплексі.

{Частина друга статті 22 із змінами, внесеними згідно із Законом № 5462-VI від 16.10.2012 }

{Частину третю статті 22 виключено на підставі Закону № 5462-VI від 16.10.2012 }