• 6

В захваті навіть ті, хто не любить печінку: вишуканий паштет від Клопотенка

В захваті навіть ті, хто не любить печінку: вишуканий паштет від Клопотенка - 2508d556eea99b4f71f5eb8559202b1e.jpeg

Відомий український кулінар Євген Клопотенко розповів, як приготувати найсмачніший печінковий паштет у вашому житті. За цим рецептом закуска виходить ніжною і бархатистою, з вишуканим ароматом. А якщо додати цибулевий конфітюр, то добавки попросять навіть ті, хто не любить печінку.

Дізнайтеся, як приготувати ароматний печінковий паштет - рецепт обов'язково вийде з першого разу.

Печінковий паштет із яловичої печінки

Інгредієнти:

яловича печінка - 450 г;вершкове масло - 200 г;цибуля - 5 шт.;часник - 2 зубч.;червоне вино - 50 г;лимон - 1 шт.;волоські горіхи для подачі - 2 стол. л.;цукор - 1 чайн. л.;сіль, перець за смаком.

Також вам знадобиться харчова плівка та блендер.

Печінку очистіть від плівок і жирових прошарків. Наріжте печінку приблизно однаковими шматочками та загорніть кожен в один шар плівки. Потім закип'ятіть каструлю води, вимкніть вогонь і почекайте 5 хвилин. У гарячу воду (але не в окріп) викладіть шматочки печінки в плівці. Накрийте кришкою і залиште на 1,5 години.

Приготована таким чином печінка повільно дійде до готовності в гарячій воді, не пересушиться та залишиться соковитою. Для спрощення рецепта продукт можна посмажити або зварити, але смак буде не таким ніжним.

Паштет із печінки за рецептом Клопотенка подається з цибулевим конфітюром. Цибулю наріжте півкільцями. Посмажте спочатку на 50 г вершкового масла 10 хвилин на маленькому вогні, потім влийте вино і тушкуйте ще 10 хвилин під кришкою.

Читайте також: Царське варення з кизилу варю щоосені: сім'я завжди просить добавки Такий кляр для курячих відбивних став улюбленим: ніхто не здогадується, що всередині Цей інгредієнт потрібно додати в тісто: секрет тонких і ажурних млинців

Викладіть готову печінку в чашу блендера. Додайте третину цибулі та 150 г олії, сік одного лимона, зубчики часнику, сіль, перець і улюблені спеції. Перебийте яловичий паштет до однорідності.

Решту цибулі поверніть на сковорідку, посипте ложкою цукру і готуйте ще 5 хвилин, щоб з'явився солодкий смак. Подавайте паштет печінковий із цибулевим конфітюром зверху та волоськими горіхами.

Раніше ми розповідали, як готується ще одна дуже смачна закуска - намазка з оселедця на бутерброди.